برای موفق بودن در کارها باید برنامهریزی داشت و کارها را اولویتبندی کرد. فردی موفق است که بتواند از وقت و امکاناتش درست استفاده کند و این ممکن نیست مگر آنکه نظم را یاد بگیرد...
به درخواست برخی خوانندگان «سلامت» از جمله پیامک 430****0919 و خانم شیرین، با دکتر الهام شیرازی، فوقتخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد لزوم و شیوههای آموزش نظم به کودکان گفتوگو کردهایم.
سلامت: آموزش نظم به کودک را از چه سنی باید شروع کنیم؟
انسان از همان بدو تولد با نظم آشناست و اصلا نمیتوان گفت آموزش نظم از چه سنی شروع شود. فیزیولوژی بدن انسان کاملا منظم طراحی شده است و انسان از بدو تولد به خوبی نظم را در عملکرد بدنش، خوردن، آشامیدن و خوابیدنش میبیند و هرچه بزرگتر میشود، با مشاهده رفتار والدین با نظمهای ارادی و بیرونی هم آشنا میشود. از هر سنی که کودک بتواند بفهمد مثلا جای اسباببازیاش کجاست و توان جسمی لازم را برای برداشتن و قرار دادن آن سرجایش داشته باشد، میتوان نظم را به او آموخت.
سلامت: یک کودک 2 ساله این توانایی را دارد اما آموختن نظم به او کمی دشوار است. چه روشی را برای آموزش پیشنهاد میکنید؟
یکی از اصول کار این است که پدر و مادر منظم باشند تا کودک با مشاهده و الگوبرداری از نظم آنها، همان کار را انجام دهد. به زبان آوردن کارهایی که انجام میدهیم نیز موثر است؛ مثلا وقتی میرسیم خانه، به جای آنکه فقط کلید را سرجایش بگذاریم و امیدوار باشیم کودکمان این رفتار ما را ببیند، بهتر است این جملات را به زبان بیاوریم تا کودک بشنود که: «وقتی میرسم خانه، کلید را میگذارم سرجایش تا هم خانه منظم باشد هم کلید گم نشود.» با این رفتار کودکان نظم را یاد میگیرند و به مرور قوانین را با خود تکرار و از ما تقلید میکنند. میتوانیم از سایر کودکان که نظم را آموختهاند استفاده کنیم تا کودک با تقلید از همسن و سالانش همان کار را انجام دهد. بازیهای نمایشی با عروسک یا دوستان و انتخاب نقش یک کودک نامنظم یا منظم، نیز در آموزش نظم کمککنندهاند. کودکان بسیاری از کارهایی را که از والدین الگوبرداری کردهاند، در بازی از خود نشان میدهند. قصه گفتن، نقاشیکشیدن وحرف زدن در مورد قوانین و... هم در آموزش نظم موثر هستند.
سلامت: آیا تشویق و تنبیه هم لازم است؟
بله، هر پیشرفتی به تشویق نیاز دارد. طبق قوانین تربیتی تشویق باید 5 برابر ایرادگرفتنها یا تنبیه باشد. در این صورت راحتتر میتوانیم با کودک ارتباط برقرار کنیم و به او آموزش دهیم. باید به کودک روش انجام کارها را یاد داد و بعد از او خواست آنها را انجام دهد. وقتی والدین به فرزندشان کاری را آموزش دادند، دیگر نباید خودشان آن را انجام دهند. باید کودک را تشویق کرد خودش انجام آن را برعهده بگیرد. اوایل نباید توقع زیادی از کودک داشت.
سلامت: اگر نظم را رعایت نکرد چه کنیم؟
باید اولویتها را در نظر بگیریم. نباید انتظار داشته باشیم کودک همیشه منظم باشد. اول باید به او یاد دهیم اگر وسایلش را از اتاقش بیرون آورد و جای دیگری از خانه بازی کرد، بعد از اتمام بازی لازم است وسایلش را به اتاقش برگرداند ولی نباید سختگیری کنیم که وسایل را کجای اتاقش میگذارد. باید مرحله به مرحله پیش رفت یعنی از مراحل و توقعات کوچک شروع کرد و پلهپله بالا رفت. هر مرحله باید به حدی آسان باشد که مادر مطمئن باشد 80 درصد موفق خواهد شد.
سلامت: اگر کودک به حرف والدین گوش نکرد و اسباببازیهایش را به اتاقش نبرد چه؟
اگر بخواهیم فرزندمان یاد بگیرد تمام وسایلش را بعد از بازی به اتاقش ببرد، شاید سخت باشد. باید توقعمان را محدودتر کنیم و مثلا توقع داشته باشیم کودک از 10 اسباببازی یکی را به اتاق ببرد و وقتی این کار را یاد گرفت، به او یاد دهیم 2 اسباببازی شکنندهتر را زودتر جمع کند و بقیه را خودمان جمع کنیم و بگوییم ما داریم به تو کمک میکنیم در مرحله بعد، میتوانیم به او بگوییم 5 تکه را جمع کن. اگر توقع زیادی داشته باشیم، کودک با ما همکاری نخواهدکرد. بهتر است بعد از آنکه هر مرحله را آموخت و چند روز آن را اجرا کرد، سراغ مرحله بعد برویم. در ضمن برای طی هریک از این مرحلهها، او را تشویق کنیم برای اینکار غیر از آفرین گفتن باید چیزهای کوچکی مثل شکلات که کودک دوست دارد به او داد. مرحله نهایی، آموختن رعایت نظم و ترتیب اتاق است. البته ابتدا باید خودمان آدم منظمی باشیم و بعد توقع نظم از کودک?مان داشته باشیم.
سلامت: آیا توضیح اهمیت نظم به کودک میتواند کمککننده باشد؟
بله، علاوه بر تشویق، باید به کودک فهماند مثلا جمع کردن اسباببازی چه فایدهای برای او دارد. برای این منظور میتوانیم قول خرید اسباببازی محبوب دیگری به او بدهیم. نباید انتظار داشته باشیم کودک از لحاظ معنوی متوجه فواید نظم شود. رضایت درونی مخصوص بزرگترهاست و کودکان نمیتوانند هنوز متوجه این مساله شوند. فواید نظم باید برای کودک ملموس باشد.
سلامت: اگر بچهای به سن دبستان رسید و نظم را نیاموخت، چه کنیم؟
آموزش نظم در این سنین کار سختی است و بهتر است از کودکی آموخته شود تا در دورههای بحرانی مثل آغاز کلاس اول، به مشکل برنخوریم. اگر غفلت کردیم و کودکمان بدون آموختن نظم به این مرحله رسید، باید بین کارهای مهم اولویتبندی کنیم. برای کودکی که در سن مدرسه است، انجام تکالیف و تمام کردن آن تا ساعت 9 شب و صبح به موقع بیدار شدن و آماده شدن اولویت دارد چون این کودک قبلا نظم را نیاموخته و تمرین نداشته، نباید انتظار داشته باشیم حتما صبحانه هم بخورد یا حتما موهایش شانه کرده باشد و دست و رویش را بشوید. تمام این کارها
مهم و واجب است اما نمیتوان توقع داشت همه را با هم اجرا کند. در درجه اول باید فرزندمان به موقع به مدرسه برسد بنابراین خودمان وسایل را در کیفش بگذاریم و صبح بیدارش کنیم تا به موقع بتواند آماده شود. وقتی این کار را یاد گرفت، بستن کیف را به عهدهاش میگذاریم. بعد یاد میدهیم صبح با صدای ساعت بیدار شود و...
سلامت: برای هریک از این مراحل چقدر زمان اختصاص دهیم؟
زمانی که برای آموزش هر اولویت میگذاریم به شیوه ابتکاری آموزش، هوش فرزند و همکاری او و نحوه فهماندن فایده کارها به او بستگی دارد. عادتهایی که باید یاد گرفته شوند، معمولا طی چند هفته توسط کودک دریافت میشوند.
منبع: پایگاه سلامت
ابلاغ سیاستهای کلی خودکفایی دفاعیوامنیتی از سوی رهبر انقلاب
خبرگزاری فارس: سیاستهای کلی خودکفایی دفاعی و امنیتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی «خودکفایی دفاعی و امنیتی» به شرح ذیل از سوی معظم له مصوب و ابلاغ گردید:
سیاست های کلی خودکفایی دفاعی و امنیتی
1-توسعه و تعمیق فرهنگ خودباوری، خودکفایی، نوآوری و خلاقیت در تمام سطوح و ابعاد دفاعی و امنیتی.
2-ترویج نهضت نرم افزاری، تولید و توسعه علوم و فناوری و تحقیقات دفاعی و امنیتی و حرکت در مرزهای دانش با تاکید بر بومی سازی و روزآمدی.
3-دستیابی به فناوری های برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی حال و آینده با تاکید بر نوآوری و پشتیبانی از توسعه آنها.
4-تاکید بر خودکفایی کشور در سامانهها، کالاها و خدمات اولویت دار دفاعی و امنیتی توام با بهسازی تجهیزات موجود و افزایش قابلیت و کارآیی آن.
5-ممنوعیت تامین نیازهای دفاعی و امنیتی از خارج کشور مگر در حد ضرورت و حتی الامکان با رعایت ملاحظات زیر:-با اولویت انتقال فناوری.-تامین آموزش و پشتیبانی.
-تامین از منابع متنوع.
6-برون سپاری و جلب مشارکت سایر بخش ها اعم از دولتی و غیر دولتی در تامین نیازهای نیروهای مسلح با رعایت ملاحظات امنیتی و حفاظتی.
7- جذب، توانمندسازی و به کارگیری نیروهای مستعد و نخبه با فراهم نمودن زمینه های رشد و تقویت آنان برای ارتقاء قابلیت های توسعه فناوری های دفاعی و امنیتی مورد نیاز کشور.
8- برقراری ارتباط و همکاری با دیگر کشورها در زمینه های علمی، تولیدی و تجاری کالاها و خدمات دفاعی و امنیتی برای دستیابی به اهداف سیاست های کلی خودکفایی دفاعی و امنیتی.
9- مقرون به صرفه سازی مسیر توسعه صنایع و فناوری های دفاعی و امنیتی کشور و ایجاد هم افزایی در فناوری های مورد نیاز.
|
چهارشنبه 91/10/20 ساعت 1:34 عصر | نوشته شده به دست
اBasij
| ( نظرات )
|
آیتالله کعبی در گفتوگو با فارس:
رهبری دست دشمن در انتخابات 92 را رو کرد
خبرگزاری فارس: عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی دست دشمن را برای فتنهگری در انتخابات 92رو کرد.
آیتالله عباس کعبی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به دیدار مردم قم با رهبر معظم انقلاب در سالروز قیام 19 دی اظهار کرد: رهبری روی ترفندهای دشمن در انتخابات آینده تمرکز داشتند و با فراست و فرزانگی و حکمت دست دشمن را در فتنه گری برای انتخابات آینده خواند.وی اذعان کرد: مقام معظم رهبری کلیدواژه انتخابات آزاد که مستمسک فتنه گران است را از بین برد و با این سخنان طراحیهای دشمن با شعار انتخابات آزاد را باید شکست خورده تلقی کنیم.
جمهوری اسلامی ایران نظام انتخابات آزاد و سالم دارد
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ایشان تاکید داشتند نظام جمهوری اسلامی ایران نظام انتخابات آزاد و سالم است و سران فتنه و حامیان آنها که اعتراض به انتخابات داشتند ظلم به نظام، مردم و اسلام کردند و در واقع بخت برگشتگان و سرشکستگان هستند.
وی تصریح کرد: در حقیقت فتنهانگیزان از مردم، نظام و خط امام و رهبری فاصله گرفتند و هرچه اسناد فتنه با گذشت زمان رو شود اینها رسواتر شدند.
آیتالله کعبی تاکید کرد: فتنه گران نمیتوانند در انتخابات آینده با تمام طراحیهایی که میکنند با وجود رهبری فرزانه و ملت حاضر در صحنه نتیجه بگیرند.
وی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب طراز ریاست جمهوری را در حد جایگاه ریاست جمهوری در قانون اساسی تبیین کرده و تاکید داشتند مدیریت اجرایی سطح بالایی است و افرادی که ممکن است تجربه مدیریتی داشته باشند به این معنا نیست که در سطح ریاست جمهوری توانمند باشند.
شورای نگهبان شرایط ریاست جمهوری در حوزه مدیریت اجرایی را احراز کند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کسانی که این توانمندی را در خود میبینند باید کاندیدا شوند و البته شورای نگهبان باید شرایط ریاست جمهوری در حوزه مدیریت اجرایی را احراز کند.
وی با بیان اینکه رهبری در سخنان روز گذشته خود راهبردهای دشمنان و راهبرد نظام اسلامی در انتخابات آینده را تبیین کردند، افزود: برگزاری انتخابات قانونی با مشارکت حداکثری و پرشور اقشار امکانپذیر خواهد بود و جهان در انتظار خلق حماسه دیگری از مردم ایران زمین است.
آیتالله کعبی با ذکر اینکه رئیس جمهور باید جلودار دستگاه اجرایی برای پیشرفت و عدالت باشد، گفت: ما در دهه پیشرفت و عدالت نباید به عقب برگردیم بلکه رئیس جمهوری باید سر کار بیاید که کشور را جلو ببرد و با روحیه جهادی و انقلابی شاهد تحقق پیشرفت و عدالت همه جانبه باشیم.
فارس نیوز
|
سه شنبه 91/10/19 ساعت 10:50 عصر | نوشته شده به دست
| ( نظرات )
|
بسم الله الرحمن الرحیم
در زمان امام صادق علیه السلام زنی زانیه، مکرر از زنا آبستن می شد و طفل خود را بعد از وضع حمل می سوزانید. چون از دنیا رفت و او را دفن نمودند، زمین او را قبول نمی کرد.
این قضیه را به حضرت صادق علیه السلام رساندند. فرمود: « قدری تربت جدم امام حسین علیه السلام را با او در قبر بگذارید. » چون چنین کردند، زمین او را قبول نمود.
وسیلة النجاة، ص 129- المنتهی تالیف علامه حلی.
|
سه شنبه 91/10/19 ساعت 10:39 عصر | نوشته شده به دست
| ( نظرات )
|
بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق علیه السلام فرمود: « در میزان چیزی سنگین تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست. عمل شخص در کفه ای از میزان قرار می گیرد، سبک می شود، پس وقتی صلوات را بر میزانش می گذارند، کفه میزان سنگین می شود. »
عدة الداعی، ص 144.
|
سه شنبه 91/10/19 ساعت 6:41 عصر | نوشته شده به دست
اBasij
| ( نظرات )
|
هارتص از انتشار اسناد دفتر بازرسی می گوید؛
روزنامه هارتص در مقاله ای اعلام کرد که اختلاف شدید کمپین اسرائیلی ها علیه ایران و درگیری شدید بین کمپ ایهود باراک و اعضای دفتر او و از طرف دیگر رئیس ای ـ دی ـ اف و فرماندهی نیروی نظامی اسرائیل و همکارانش بروز نموده است.
گروه بین الملل ـ روزنامه هارتص در مقاله ای اعلام کرد که اختلاف شدید کمپین اسرائیلی ها علیه ایران و درگیری شدید بین کمپ ایهود باراک و اعضای دفتر او و از طرف دیگر رئیس ای ـ دی ـ اف و فرماندهی نیروی نظامی اسرائیل و همکارانش بروز نموده است.
به گزارش بولتن نیوز به نقل از این روزنامه صهیونیستی، کلمه ایران به بزرگترین کابوس در گزارشهای مقامات اسرائیلی در آمده است و طبیعت نام ایران بزرگترین نقش را در رسوایی مقامات اسرائیلی بر عهده دارد.
نزاع بر سر نبرد اسرائیل علیه ایران پس زمینه ای برای درگیری میان اردوگاه باراک - ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل ، و اعضای دفترش – و گابی اشکنازی، رئیس وقت نیروی دفاع اسرائیلIDF ، و همراهانش را پدید آورده است. این مناقشه همچنین ، جایگاه و اعتبار ژنرال هائی را تحت تاثیر قرار داده که کاندیداتوری آنها برای احراز پست ریاست ستاد ارتش پس از بازنشستگی اشکنازی در سال 2010 در نظر گرفته شده بود.
شهادت های جمع آوری شده توسط «دفتر بازرسی دولتی» نشان می دهد که ایهود باراک و گابی اشکنازی هر دو نگران جایگاه و اعتبار خود هستند؛ اشکنازی دغدغ? حفظ افتخارات خود را دارد و باراک به خاطر از دست رفتن قدرتش مضطرب است. یکی عقده حقارت دارد و دیگری از عقد? خود بزرگ بینی رنج می برد، و نتیج? نهائی بی شک سلامت نیست. چیزی که اشکنازی می خواهد ادام? دستکم یک دور? خدمت چهار سال? دیگر ، آنهم بدون احساس باری سنگین بردوش خود یعنی جانشینی که بتواند از خود گذشتگی و اطاعت افسران را به سوی خود جلب کند.
منبع: بولتن نیوز