سردار نقدی در کنگره شهدای علمی:
آمریکا قدرت تسلیحاتی ایران را از نظامیان بپرسد نه از مسئولان سیاسی و دیپلماتیک
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه برخی از دوستان برآورد نادرستی از قدرت تسلیحاتی ما ارائه دادند، تصریح کرد: نیروهای نظامی ما سلاحهایی برای دشمن آماده کردهاند که دشمن دستش را بالا میبرد.
به گزارش خبرنگار گروه دفاعی خبرگزاری فارس سردار محمد رضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در کنگره شهدای جهاد علمی که به همت سازمان بسیج اساتید کشور برگزار شد حضور یافت.
وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه شهدای جهاد علمی سه فضیلت علم، ایمان و جهاد را در هم آمیختند گفت: زندگی این شهیدان که به رشته تحریر در آمده است کاری بس شگرف است و جا دارد هر دانشجو برای شناخت مسیر موفقیت و کمال و رسیدن به تعالی علمی و ایمانی، زندگی این شهیدان را مطالعه کنند و آنان را الگوی خویش قرار دهند.
سردار نقدی در ادامه پیرامون دشمنی آمریکا و ترور دانشمندان هستهای کشورمان توسط آنان گفت: دشمن وانمود میکند که این ترورها و جنایتها با انگیزه مقابله با دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای است، در حالیکه این سخن تنها یک ادعاست. همه اطلاعاتی که در مقابله دشمن با پیشرفت علمی جمهوری اسلامی وجود دارد نشان میدهد که این جنایتهای دشمن، برای کاهش قدرت تسلیحاتی ما نیست.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه خطاب به کسانی که برآورد نادرستی از قدرت تسلیحاتی جمهوری اسلامی ارائه دادند گفت: برخلاف تصور برخی از دوستان که برآورد نادرستی از قدرت تسلیحاتی جمهوری اسلامی ارائه دادند باید بگویم قدرتی که جمهوری اسلامی دارد برای دشمنان قابل تصور نیست.
وی ادامه داد: البته این برآورد دوستان کار درستی نبود و یک ناشیگری سیاسی بود، انسان حتی اگر ضعیف هم باشد و امکاناتی نداشته باشد در مذاکره باید خودش را مقتدر نشان دهد، چه رسد به اینکه مقتدر به معنای واقعی نیز باشد.
سردار نقدی در ادامه تاکید کرد: آمریکا اطلاعات درست را از بنده که مسئول امر هستم بگیرد و نه از افراد سیاسی، بنده به آمریکا میگویم که اگر دست از پا خطا کنند کار به بسیجیها نخواهد رسید و همان نیروهای مسلح رسمی ما آمریکا را تسلیم خواهند کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه سخنان خود در کنگره شهدای جهاد علمی با بیان اینکه وضعیت کنونی علمی کشور قابل مقایسه با اوایل انقلاب نیست گفت: این پیشرفت علمی در پرتو جهاد علمی بود که دانشمندان ما انجام دادند و البته به برکتی که در این کار ظهور پیدا کرد امروز تواناییهای علمی ما در کشور نهادینه شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هیچ کس نسبت به وضعیت کشور برآورد غلط نکند و دشمن را خوشحال نکند، البته دشمن از توان نظامی ما آگاهی دارد. آمریکا نمیتواند حتی به یک کشور دست سوم حمله کند چه رسد به ایران، هر چند که این ادعا را دارد که گزینه نظامی روی میز است.
سردار نقدی با بیان اینکه مسئله دشمن با جمهوری اسلامی مسئله هستهای و تسلیحاتی نیستف گفت: دشمن استقلال جمهوری اسلامی را برنمیتابد و با اسلام ما مخالف است، آمریکا از اینکه در جایی با نام اسلام پیشرفت صورت میگیرد مخالف است.
سردار نقدی با اشاره به حمله همهجانبه دشمن به جمهوری اسلامی گفت: دشمن از همه جوانب به ما حمله کرده است. از جنگ روانی، کودتا، ترور، تجاوز نظامی، تهاجم فرهنگی، تحریم اقتصادی، فتنه، براندازی و حال نیز جنگ علمی.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تبیین چرایی جنگ علمی دشمن با جمهوری اسلامی گفت: دشمن بدین خاطر به جنگ علمی علیه ما روی آورده، چرا که علم قدرتآفرین است و ما را از آنان بینیاز میکند.
وی افزود: امام (ره) فرمودهاند کسی که علم ندارد باید تابع قدرت دیگران باشد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه خاطرنشان کرد: جنگ علمی آنان علیه جمهوری اسلامی بدین خاطر است که میترسند کشور ما الگو شود به همین خاطر احساس حسادت و عقبماندگی نسبت به ما میکنند و میترسند بشریت راه جدید خود را در اسلام پیدا کند.
سردار نقدی با اشاره به تلاش دشمن برای جلوگیری از پیشرفت علمی کشورمان گفت: دشمن برای جلوگیری از پیشرفت علمی کشور از پیشرفتهای خود بت میسازد.
وی افزود: امام (ره) در همین باره فرمودهاند که مبادا از پیشرفت غربیها بت بتراشید و روحیه گداپروری را پرورش دهید و مقام معظم رهبری نیز تاکید کردند که «ما میتوانیم» ملت ما به عکس آن تبدیل نشود.
وی با اشاره به دیگر راهبردهای دشمن اظهار داشت: القاء خودباختگی، فریب و جذب نخبگان کشور، تحریم علمی و تجهیزات آزمایشگاهی و مواد اولیه، تحریم دانشجویان و دانشمندان در استفاده از منابع علمی، ایجاد مزاحمت برای دانشمندان ایرانی، حملات سایبری به مراکز علمی، جاسوسی علمی و نشر اسناد مجعول و آشفته کردن فضای دانشگاه از دیگر راهبردهای دشمن برای مقابله با پیشرفت علمی کشورمان است.
سردار نقدی افزود: ما آشفته کردن فضای دانشگاه توسط دشمن را در فتنههای 78 و 88 مشاهده کردیم. آنان نمیخواهند ما در دانشگاهها فضای آرامی داشته باشیم و دشمن در حقیقت سیاستزدگی فضای دانشگاه را دنبال میکند.
وی تاکید کرد: البته ما معتقدیم دانشگاه باید نشاط سیاسی داشته باشد اما نباید جولانگاه جریانات سیاسی شود.
سردار نقدی با اشاره به ترور دانشمندان هستهای گفت: این اقدام جبهه استکبار دشمنی آنان را علیه پیشرفت علمی ما آشکار کرد و این ترورها نقاب را از چهره مدعیان حقوق بشر برداشت.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به وظیفه دانشگاهیان در ادامه راه گفت: جوانان ما برای اینکه راه نیمه تمام شهدای جهاد علمی را به پایان برسانند باید پایمردی در عرصه جهاد علمی را داشته باشند تا ایران اسلامی به مرجعیت علمی جهان برسد.
وی با اشاره به لزوم شتاب بیشتر پیشرفت علمی کشور گفت: اگر این پیشرفت علمی کشور متوقف شود قطعا یک فاجعه برای کشور خواهد بود و جوانان ما نباید بگذارند این حرکت بالنده علمی کشور از شتاب بیفتد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه خاطرنشان کرد: ادامه جهاد علمی تا محو کامل رژیم صهیونیستی و خشکانیدن ریشه ترور از دیگر وظایف ما برای تداوم پیشرفت علمی کشورمان است.
سردار نقدی در ادامه سخنان خود در کنگره شهدای جهاد علمی خاطرنشان کرد: دیپلماسی جمهوری اسلامی رسما اعلام کرده است که ما موضعمان در قبال رژیم صهیونیستی این است که رفراندومی با رایگیری از تمام ساکنان اصلی فلسطین برگزار شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی از ابتدای شکلگیریاش رژیم آپارتاید آفریقا را به رسمیت نشناخت که البته این رژیم محو شد و این اتفاق باید در مورد رژیم صهیونیستی نیز بیفتد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه خاطرنشان کرد: وزیر خارجه کشور ما میگوید که دیپلماسی بیانیه خواندن نیست و باید وارد عمل شد و تعامل کرد. ما نیز همین را میخواهیم.
وی افزود: ما از اینکه بیانیه بدهیم و اعلام کنیم که میخواهیم در فلسطین رفراندوم برگزار شود کافی نیست. ما باید وارد عمل شویم و با دیگر کشورها در این خصوص رایزنی کنیم تا برگزاری فراندوم را به یک اجماع بینالمللی برسانیم.
سردار نقدی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی در راس کشورهای غیرمتعهد است و ما نباید این فرصت را از دست بدهیم و ما از دستگاه دیپلماسیمان میخواهیم که در این عرصه فعالتر شوند و جهان را از دست این غده سرطانی نجات دهند.
منبع: خبرگزاری فارس
نگرانی از تلاش دولت برای دورزدن نمایندگان مجلس با ایجاد نهاد امنیتی موازی؛
وزیر اطلاعات دولت اصلاحات: هنوز وزارت اطلاعات به «تسخیر دولت جدید» در نیامده است!/ آیا تجربه تلخ آسیب زدن به دستگاه های امنیتی کشور تکرار میشود؟
گروه سیاسی- رجانیوز: «اگر به نطق رسمی آقای وزیر اطلاعات در زمان رای اعتماد در مجلس استناد کنیم، ایشان هم از این نظر همین مشی را در نظر گرفتهاند ضمن اینکه هنوز وضعیت گذشته به «تسخیر دولت جدید» درنیامده. این دوران، دوران گذار و فترت است.» این عبارات بخشی از سخنان علی یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی و دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیتهای دینی است که اخیرا در گفتگو با ایسنا بیان شده است.
به گزارش رجانیوز، شاید آن روزی که حسن روحانی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مکررا به شایسته سالاری و مخالفت با رفت و آمدهای اتوبوسی مدیران اشاره داشت، کمتر کسی تصور می کرد چندماه بعد که وی در مسند رییس جمهور جدید کار خود را آغاز میکند، نه تنها خلاف شعارهای انتخاباتی خود عمل کرده که حتی موج این تغییر و تحولات گسترده را به حساس ترین و مهم ترین جایگاه های مدیریتی و امنیتی کشور نیز برساند، بگونه ای که دستیار ارشد وی به راحتی و در یک گفتگوی رسمی اعلام کند وزارت اطلاعات هنوز! به «تسخیر دولت جدید» در نیامده است.
این در حالی است که آقای روحانی در نخستین نشست خبری خود پس از پیروزی در انتخابات در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران اعلام داشت دولت تدبیر و امید از نیروهای متعهد و کارآمد گذشته استفاده خواهد کرد و با کلید آمده است و نه با داس.
حال سخنان مبهم و عیجب علی یونسی درباره تسخیر وزارت اطلاعات توسط دولت جدید را مشخص نیست چگونه باید تفسیر کرد و اگر معنای این سخن کنار گذاشتن نیروهای کارآمد و متعهد در این نهاد حساس و جایگزینی نیروهای سیاست زده ای است که در سالهای گذشته آسیب های حضور آنها در نهادهای مختلف نظام بارها و بارها اثبات شده است، باید منتظر ماند و دید مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای نظارتی چه واکنشی به این مساله خواهند داشت.
از سوی دیگر اهمیت سخنان خطرناک یونسی آنجایی خود را نشان می دهد که تجربه سه دهه بعد از پیروزی انقلاب به خوبی نشان داده است حضور عناصر خودسر و افراطی در نهادهای حساسی مانند وزارت اطلاعات که با تغییر و تحولات دولت ها به صورت اتوبوسی آمده و رفته اند، تا چه حد می تواند مضر و در راستای اخلال در امنیت ملی کشور باشد، «قتل های زنجیره ای» شاید بارزترین مثالی باشد که بتوان در این باره به آن استناد کرد و یکی از علل اصلی بوقوع آمدن آن عدم اشراف وزیر اطلاعات وقت به نیروهای زیر دست خود و دور خوردن در بکارگیری افرادی بود که بعدها نقش آنها در ایجاد آن بحران مشخص شد.
این مساله مهم چند ماه قبل مورد تاکید حمید رسایی، نماینده مخالف آقای سید محمود علوی وزیر اطلاعات فعلی در جلسه رای اعتماد مجلس قرار گرفته بود. رسایی در این باره تاکید کرده بود: «عدم آشنایی و تسلط بر امور درباره وزارتخانه حساسی مانند وزارت اطلاعات آسیبهای جدی به کشور ما وارد میکند. همه شما به یاد دارید که در سال 76، وقتی دولتی روی کار آمد وزیری را معرفی کرد که او هم هیچ سابقه و آشنایی با این حوزه نداشت ... وزارتخانهای وزیرش بر امور تسلط نداشت یک تیم امنیتی که مسئله داشتند؛ این هشدار است، این آقایان آن روز اصلا با انتصاب این وزیر مخالفت نکردند، نتیجهاش این شد که بیتجربگی موجب شود وزیر را دور بزنند، قتلهای زنجیرهای تحقق پیدا کردند، مهمترین هدف قتلهای زنجیرهای زدن و تخریب وزارت اطلاعات بود.»
حال باید بار دیگر منتظر بود و دید که وزیر اطلاعات فعلی، تحت تاثیر و کنترل اطرافیان رییس جمهور و عناصر خارج از این وزارتخانه، داس اعتدال را به این وزارتخانه حساس نیز خواهد رساند و به تعبیر علی یونسی، وزارت اطلاعات را به «تسخیر دولت جدید» در خواهد آورد یا اتفاق دیگری خواهد افتاد؟
به نظر میرسد که علی یونسی که به دلیل آگاه بودن از عدم رای اعتماد نمایندگان مجلس به خود برای تصدی جایگاه وزارت اطلاعات، نتوانست حضور مستقیم در این وزارتخانه داشته باشد، اکنون به دنبال تاثیرگذاری بر ساختار امنیتی کشور و دور زدن نظارت نمایندگان مردم در بهارستان است. به همین دلیل، لازم است تا بهارستان نشینان توجه لازم را به این موضوع داشته باشند و با تنظیم قوانین مناسب، مانع از سیطره این جریان فکری خطرناک بر دستگاه امنیتی کشور شوند.
منبع: رجانیوز
|
چهارشنبه 92/9/20 ساعت 2:17 عصر | نوشته شده به دست
اBasij
| ( نظرات )
|
توضیحات جدید درباره جزئیات کاهش بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی؛
بیتوجهی دولت در ریلگذاری قانونی تولید علم کشور در بودجه سال 93
گروه اقتصادی - رجانیوز: پایگاه اطلاع رسانی رجا روز شنبه در باب "کاهش بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی"مطلبی را منتشر کرده بود. این صندوق که مسئول حمایت از صنایع دانش بنیان در لایه های مختلف تحقیقاتی تا تجاری سازی است.
به گزارش رجانیوز، رئیس جمهور محترم با ارائه آماری از مصوب شدن حمایت 500میلیارد تومانی از این صندوق در بودجه پیشنهادی سال آینده کشور خبر دادند. اما این میزان در مقایسه با بودجه در مقایسه با بودجه مصوب دو سال گذشته که 1200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود از کاهشی بیش از 50 درصد خبر می دهد.(+) وقوع چنین امری ممکن است به دلیل پیش بینی های درآمدی دولت در سال آینده باشد. چنین نگاهی در وهله اول ممکن است مبتنی بر واقع بینی و اعلام بودجه های قابل تحقق، حمل شود. ولی معاون پژوهشی وزیر علوم در نشست خبری خود با رسانه ها، به مناسبت هفته پژوهش، از کاهش «قانونی» بودجه علمی کشور خبر داده است.
دکتر وحید احمدی با اظهار نگرانی از کاهش بودجه پژوهش کشور می گوید: «علیرغم تلاشهای صورت گرفته به دلیل مشکلات موجود، بسیاری از ارقام بودجه پژوهشی سال آینده، تغییر نیافته و همچنین «اختصاص یک تا سه درصد بودجه دستگاههای اجرایی به بخش پژوهش» در بودجه 93 لحاظ نشده است، اما پیگیر هستیم که این موضوع به بودجه 93 برگردد. در این جلسه طبق توافق صورت گرفته قرار شد نیم درصد از 14.5 درصد اعتبارات ارزی وزارت نفت برای کمک به فعالیتهای پژوهشی و کلان در بودجه سال 93 تخصیص یابد تا این رقم 500 میلیون دلاری صرف مباحثی همچون طرحهای کلان و کمک به تجهیزات شود که متاسفانه این موضوع نیز در بودجه سال 93 لحاظ نشده است.»
در قانون برنامه بودجه سال گذشته، بند116، توجه زیرساختی و مهمی به بحث بودجه پژوهشی کشور صورت گرفت که در آن به جای اختصاص یک عدد مشخص، همه دستگاه های اجرایی موظف به تخصیص یک تا سه درصد بودجه خود به انجام امور پژوهشی و فنآوری شدند. در آیین نامه اجرایی این بند بر اساس جزء(1) بند(م) ماده(224) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران که «کلیه دستگاههای اجرائی و مراکز تحقیقاتی وابسته به آنها و شرکتهای دولتی که از اعتبارات بخش تحقیقات کشور (توسعه علوم و فناوری و یا اعتبارات پژوهشی) استفاده میکنند، موظفند این اعتبارات را براساس سیاستگذاریها و اولویتهای تحقیقاتی تعیینشده توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هزینه نمایند و هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد خود را به دبیرخانه شورای علوم، تحقیقات و فناوری ارائه دهند.»
اکنون دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فنآوری(عتف)، معاون پژوهشی وزیر علوم خبر حذف این بند در بودجه سال 1393 می دهد.
رشد تولید علم به عنوان یکی از منابع اصلی قدرت جمهوری اسلامی ایران یکی از موارد مهمی است که تأکیدات جدی مقام معظم رهبری را همیشه به همراه داشته است. به گونه ای که در دولت گذشته، علیرغم جایگاه اول ایران در تولید علم منطقه خاورمیانه، ایشان توقف و غفلت از تداوم همین مسیر رشد را متذکر شده اند، چرا که کشورها و رقبای ایران نیز در تلاش و تکاپو هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای با آغاز دولت یازدهم تأکیدات خود را بر حفظ سرعت رشد علم مضاعف کرده و از خطری پرهیز داده اند که مباحث سیاسی بی حاصل، مانع رشد علمی کشور نشود. کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز بر همین اساس نسبت به انتصابات وزارت علوم اهتمام ویژه ای به خرج داده است.
هر چند کاهش درآمدهای نفتی در بخش های مختلف باعث اختلال در وضعیت اقتصادی کشور شده است، اما اقتصاد دانش بنیان و توجه به تولید علم و هدایت آن به سمت تجاری سازی یکی از مهمترین ارکان اقتصاد مقاومتی است. اقتصادی که در آن بودجه سالانه کشورمان با تکیه به درآمدهای غیرنفتی و درون زا، گروگان مذاکرات ایران و غرب نخواهد شد.
رئیس جمهور محترم در سخنرانی خود در روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی، به درستی به همین مسئله اشاره کرده اند: « آن روزها که وضع نفت ما در گذشته خیلی خوب بود در آمدمان 70-80 میلیارد دلار بود و با بقیه درآمد ارزی ما حدود 100 میلیارد دلار بود. چهار شرکت دانش بنیان مانند اپل و گوگل و فیس بوک و مایکروسافت 266 میلیارد دلار بوده است. سود خالصشان. شما دانشگاهیان هستید که باید اقتصاد دانشبنیان را توسعه دهید.... همین شرکت ها هستند که باید اقتصاد آینده ما را بسازند. همینها باید ارز آوری کنند و به مراتب درآمد ارزیشان اگر در سالهای آینده درست عمل کنیم به مراتب از نفت و گاز بیشتر خواهد بود.»
تدبیر دولت یازدهم در این زمینه به روایت رئیس جمهور یکی حل اختلاف بین وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری و افزایش بودجه عنوان شده است. اما همان طور که اشاره شد بودجه مصوب صندوق اختصاصی حمایت از شرکت های دانش بنیان کاهش یافته است. و اکنون با انتشار بودجه سال 93 معلوم می شود بودجه پژوهشی کشور دچار نقص قانونی و زیرساختی شده است. چنین اقدامی نه یک کاهش بودجه ساده بلکه به نوعی تغییر ریل گذاری های قانونی کشور در حوزه تولید علم محسوب می شود که دولت و کارگزاران نسبت به تبعات آن باید پاسخگو باشند.
یکی از خیانت های بزرگ رژیم طاغوت ریل گذاری بودجه ریزی کشور بر اساس دلارهای نفتی و تبدیل اقتصاد ایران به یک اقتصاد تک محصولیِ ضربه پذیر بود. مسیری که متأسفانه رویکردهای تکنوکراتیک بعد از انقلاب اسلامی و تأسیس جمهوری اسلامی، نسبت به اصلاح آن دغدغه ای از خود نشان نداد و بودجه 1393 کشور نیز حاصل همان نگاه است.(+) اجماع کارشناسان دلسوز و کارگزاران خدوم جمهوری اسلامی، تمدن سازی و نظام سازی اسلامی، را از مسیر اقتصاد دانش بنیان به صورت اساسی مورد توجه قرار داده اند. لذا عدم وجود نگاه زیرساختی و بلند مدت به حل معضلات اقتصادی ایران به بهانه حل مشکلات اقتصادی کوتاه مدت و روزمره، دولت فعلی را در چشم آیندگان مقصر خواهد دانست.
رجانیوز در تذکر دیگری از گره زدن سرنوشت علمی کشور با مذاکرات 5+1 اظهار نگرانی کرده بود.(+) نگاهی که در آن بودجه واصله از حصول درآمدهای نفتی رهین به نتیجه رسیدن مذاکره می باشد. نگاهی که علیرغم اعتراف به پیشرفت های علمی چندساله اخیر منتظر دسترسی به منابع علمی تحریم شده و تحقق یافتن فرصت های مطالعاتی بیشتر در دانشگاه های غربی است. اکنون باید گفت وجود چنین پیش بینی هایی در بودجه سال آینده نگرانی از وضعیت علمی کشور دوچندان می شود.
منبع: رجانیوز