استاکس نت ایران را نابود کرد، این هم سندش!
گروه بین الملل ـ حدود دو سال پس از انتشار خبر حمله کرم اینترنتی استاکس نت به تأسیسات هستهای نطنز و جشن سرویسهای جاسوسی غرب بویژه سیا و موساد مبنی بر ضربه شدید به برنامه هستهای ایران، نه تنها در طول این مدت هیچگونه شاهدی مبنی بر این اثر تخریبی خارق العاده منتشر نشد و حتی در گزارشهای فصلی مدیرکل آژانس نیز به چنین مطلبی اشاره نشد، بلکه فرمانده سایبری نیروی هوایی امریکا اکنون روایت دیگری از تأثیرات ماجرا دارد.
به گزارش بولتن نیوز، فرمانده سایبری نیروی هوایی امریکا معتقد است که حمله استاکس نت موجب شده که ایران به سمت مقابله با این حملات سایبری برود و خود عملاً به قدرت سایبری تبدیل شده است که یک تهدید بزرگ برای امریکا است.
ژنرال ویلیام شلتون فرمانده ستاد فرماندهی هوا فضایی نیروی هوایی ایالات متحده ، در جلسه توجیهی گروه نویسندگان دفاعی مطبوعات به خبرنگاران گفت: به باور او قابلیت های روز افزون "سایبری" ایران رفته رفته به "نیرویی قابل تعمق" تبدیل می شود و این پیشرفت تا حدودی مرهون ضرورت واکنش به حملات استاکس نت به تاسیسات هسته ای اش در سال2010 است.
شلتون به خبرنگاران گفت: "واضح است که موقعیت تاسیسات نطنز آنها را در این زمینه هوشیار کرده است. به نظر می رسد که آنها رفته رفته در این زمینه به نیروئی قابل ملاحظه و شایان توجه بدل می شوند که می تواند طی سالها قابلیت های بالقوه ای به دست آورد و تهدید بالقوه ای علیه ایالات متحده محسوب شود."
"شلتون" که مسئول نظارت بر عملیات جنگ های سایبری مختص به نیروی هوایی امریکا، یا نیروی هوایی24ام است، به دنبال گسترش بیشتر ارتباطات نیروی هوایی است. برنامه های جاری ستاد مشترک فرماندهی سایبری وابسته به وزارت دفاع، که مسئول هماهنگی عملیات نظامی تهاجمی و تدافعی شبکه ای است، خواستار افزایش هزار نفر نیروی غیر نظامی در عملیات نیروی هوایی شبکه و نیروی انسانی بخش امنیتی؛ ظرف دو سال آینده شده است.
تعداد "متخصصان سایبری" نیروی هوایی، در حال حاضر حدود شش هزار نفر است.
شلتون به خبرنگاران گفت: "فرماندهی سایبری در حال حاضر سرگرم تعیین چگونگی انجام عملیات در تمامی یگان های رزمندهی جغرافیایی و همچنین عملیات داخلی ایالات متحده است و در این مسیر به نیمی از اهداف خود دست یافته است."وی افزود: "و به نظر می رسد که بیش از یک هزار نفر نیروی متخصص دیگر را برای تغذیهی فعالیت های اینترنتی خود نیاز خواهیم داشت."
شلتون گفت که رستهی سایبری فرماندهی فضایی تمرکز خود را بر عملیات و دفاع از شبکه های نیروی هوایی خود و همچنین بر حمله و بهره برداری از شبکه های دشمنان خود قرار داده است. البته در مورد چگونگی استفاده از این قابلیت ها، سیاست های لازم همچنان در حال شکل گیری است. شلتون افزود: "من اینترنت یا فضای سایبری را «غرب وحشی» می نامم چرا که شما از طریق آن می توانید هر جا که می خواهید، بروید و هر کاری که می خواهید، انجام دهید و کارتان هم تاثیر گذار خواهد بود؛ تنها چیزی که نیاز دارید اتصال به اینترنت، مهارت های مناسب و یک لپ تاپ است! همین؛ و اینگونه وارد بازی می شوید."
منبع: بولتن نیوز